Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού & ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο ΣΕΦ (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στο ΣΕΦ 

- Στόχος της δράσης ήταν να καταστεί συνολικά ο χώρος του Σ.Ε.Φ. προσβάσιμος στους Πειραιώτες για περίπατο και αθλητικές δραστηριότητες 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση για τον καθαρισμό και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Δήμος Πειραιά μετά από αίτημα του Σ.Ε.Φ. και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζέας, οργάνωσε μια συντονισμένη δράση για τον καθαρισμό της περιοχής, παρά το γεγονός ότι ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου του Σ.Ε.Φ. δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου.

katharismos09

5083054

Εργατοτεχνικό προσωπικό, οχήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας και εθελοντές Πειραιώτες πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν όλα τα απορρίμματα και απομακρύνθηκαν όλα τα ογκώδη υλικά όπως πέτρες και ξύλα που έχουν εκβρασθεί από την θάλασσα τα οποία αποτελούσαν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης και υποβάθμιζαν την προσπέλαση και την χρήση της παραλίας.

5083073

katharismos04

Ακόμη, γκρεμίστηκαν δυο αυθαίρετα παραπήγματα και παράλληλα πραγματοποιήθηκε απολύμανση και επεμβάσεις για την αισθητική της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου, με ειδικά μηχανήματα του Δήμου Πειραιά.

katharismos06

katharismos11

Η δράση υλοποιήθηκε παρουσία της προέδρου του Σ.Ε.Φ. κ. Χριστίνας Τσιλιγκίρη, του Συντονιστή Διευθυντή του Σ.Ε.Φ., κ. Παναγιώτη Κουτσογιάννη, του αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Πειραιά κ. Παναγιώτη Ρέππα, Αντιπύραρχου Υποδιοικητή Πυροσβεστικής κ. Χρήστο Σάσαρη.

katharismos05

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, σε δήλωσή της, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως όταν υπάρχει συνεργασία και θέληση γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις. Στη συνέχεια σημείωσε: «Ο Δήμος Πειραιά, το Σ.Ε.Φ. και το Λιμεναρχείο καθαρίζουμε το παραλιακό μέτωπο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να ανοίξει η παραλία και να έρχεται ο κόσμος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο το σήμερα, καθώς ο χώρος θα πρέπει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και στο μέλλον. Όποια ενέργεια και να γίνει από τον Δήμο ή τη Διοίκηση του Σ.Ε.Φ., οι πολίτες θα πρέπει να φροντίζουν τον χώρο, καθώς θα τον απολαμβάνουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους θα παίζουν εδώ, οπότε σε συνεργασία μαζί τους είναι σημαντικό να διατηρήσουμε καθαρή την παραλία».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ FACEBOOK: 

Καθαρισμός παραλιακού μετώπου ΣΕΦ

Μετά από αίτημα του ΣΕΦ, στο οποίο και ανήκει ο περιβάλλων χώρος, και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζέας, καθαρίσαμε την παραλία και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, αν και ο καθαρισμός αλλά και η περιποίηση του χώρου αυτού, δεν είναι ευθύνη του Δήμου μας. Η πόλη μας έχει ανάγκη από ανοιχτούς χώρους και χαίρομαι που μέσα και από τη δική μας συμβολή, το παραλιακό μέτωπο του ΣΕΦ είναι πλέον πιο προσβάσιμο, ένας χώρος περιπάτου δίπλα στη θάλασσα που θα τον χαίρονται οι δημότες και οι επισκέπτες. Καθημερινά εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο επιλέγουν το ΣΕΦ για περίπατο και για αθλητικές δραστηριότητες και θεωρώ ότι ο Δήμος Πειραιά πρέπει να είναι μέρος στη συζήτηση για την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση εντός των γεωγραφικών ορίων της πόλης μας και διεκδικούμε να έχουμε λόγο στις χρήσεις και τη γενικότερη διαχείριση των χώρων.#Πειραιάς #Πειραιάς_η_πόλη_μας

Gepostet von Γιάννης Μώραλης am Sonntag, 24. Mai 2020