ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Εκδηλώσεις μνήμης χωρίς παρουσία κόσμου στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Χωρίς παρουσία κόσμου θα τελεσθούν φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

- Σήμερα το απόγευμα θα φωταγωγηθεί στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά το μνημείο «Πυρρίχιο πέταγμα» που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία

Χωρίς την παρουσία κόσμου, παρά μόνο αντιπροσωπειών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και εκπροσώπων φορέων, θα τιμηθεί φέτος η 19η Μαΐου σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φέτος επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί η πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Τουρκίας.

Σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου στις 19:00 στην Πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά θα γίνει φωταγώγηση του μνημείου «Πυρρίχιο πέταγμα» που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μόνο ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωπος της ΠΟΕ. Η λιτή εκδήλωση θα κλείσει με το «Αητέντς επαραπέτανεν», με το «’Πάρθεν η Ρωμανία» και με κατάθεση στεφάνων.

Την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 19:00 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα και στο Μνημείο Γενοκτονίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί (ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης είναι μεταξύ των ομιλητών), ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα («Αητέντς επαραπέτανεν», «’Πάρθεν η Ρωμανία») και καταθέσεις στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά από τη σελίδα της ΠΟΕ στο Facebook, από το κανάλι της στο YouTube και από τη Livemedia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ

Θεσσαλονίκη, 16-5-2020Αρ.Πρ.:9828ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ19η ΜαΐουΗμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ημέρα...

Gepostet von Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Panpontian Federation of Greece am Samstag, 16. Mai 2020