Πρωτομαγιά στο Νοσοκομείο Μεταξά – Μήνυμα ελπίδας και χαράς το στόλισμα του στεφανιού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο εξωτερικός οικίσκος του Νοσοκομείου Μεταξά στολίστηκε με το παραδοσιακό στεφάνι για την Πρωτομαγιά

- Εορτασμός της Πρωτομαγιάς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού 

- Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Σαράντος Ευσταθόπουλος

Όπως είναι γνωστό η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και απεργίας.

Τα Νοσοκομεία μας όμως δεν απεργούν ποτέ!

Είναι επίσης γνωστό ότι μαγιάτικο στεφάνι είναι κατασκευή με λουλούδια που γίνεται για τον ερχομό της άνοιξης. Είναι ελληνικό αλλά όχι μόνο έθιμο. Ιδιαίτερα στα νησιά της Μεσογείου γιορτάζοντας την άνοιξη, την 1η του μήνα Μάη, φτιάχνουν ένα στεφάνι με λουλούδια (συνήθως αγριολούλουδα, μαργαρίτες και πιο σπάνια παπαρούνες) συνήθως από τους αγρούς. Το λουλούδινο στεφάνι που φτιάχνεται την πρωτομαγιά και κρεμιέται έξω από τα σπίτια.

Το έθιμο του μανιάτικου στεφανιού τηρήθηκε και στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», όπως ενημερωθήκαμε από σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, του Αν. Διοικητή Σαράντου Ευσταθόπουλου.

Σε σχετική του δήλωση στο Piraeus Press ο κ. Ευσταθόπουλος ανάφερε:

«Μετά από ένα άκρως ιδιαίτερο Πάσχα, βιώνουμε μια εξίσου περίεργη και εκκωφαντικά βουβή Πρωτομαγιά.

Ο ερχομός της Άνοιξης όμως και καθώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το Καλοκαίρι, με δεδομένη την επιτυχή διαχείριση μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης για τα παγκόσμια δεδομένα, μας γεμίζει με αισιοδοξία για το αύριο.

Αυτό το μήνυμα ελπίδας και χαράς θέλαμε να στείλουμε και εμείς, τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο του μαγιάτικου στεφανιού, το οποίο πήρε τη θέση του στην είσοδο του Νοσοκομείου μας και συγκεκριμένα στον εξωτερικό οικίσκο διαλογής ασθενών, το πρώτο σημείο δηλαδή επαφής ασθενούς με το Νοσοκομείο μας.

Εμείς είμαστε εδώ για όσους μας έχουν ανάγκη 365 μέρες το χρόνο, με καραντίνα ή χωρίς!

Μέχρι την επιστροφή στη συνήθη καθημερινότητά μας, φροντίζουμε όλοι να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και να ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ιδίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Εμείς στο Νοσοκομείο Μεταξά αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και την καθοδήγηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά & Αιγαίου.

Καλό μήνα. Καλή Πρωτομαγιά».