Δηλώσεις Δρίτσα για το λιμάνι του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή τον πρωινό συνωστισμό χιλιάδων μεταναστών στο λιμάνι, ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1  πως η πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

"Το λιμάνι του Πειραιά αυτή τη στιγμή είναι σε απόλυτη ηρεμία", δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή την αναστάτωση που υπήρξε το πρωί εξαιτίας του συνωστισμού χιλιάδων προσφύγων.

Όπως είπε ο κ. Δρίτσας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι τρία πλοία με 4.427 πρόσφυγες δημιουργώντας μια επιβάρυνση στο χώρους του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως η πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Αναφορικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είπε πως μπορεί να μην ακούγεται καλά η παρουσία του, ωστόσο επιβλήθηκε η αναγκαιότητα αυτή λόγω των δυσκολιών που είχαν δημιουργηθεί.

"Αυτό που δέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση είναι η παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ να βοηθά ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων", σημείωσε.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα εφημερίδας που τον εμφανίζει να καταργεί την αποκρατικοποίηση του Ο.Λ.Π., είπε πως αυτό δεν ισχύει προσθέτοντας πως το υπουργείο ως οφείλει προετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τη δημόσια αρχή λιμένα - μια αρχή που αποτελεί και διεθνή πρακτική αλλά και υπάρχει στη συμφωνία με τους δανειστές.

"Ο διαγωνισμός έγινε και κανένας δεν διανοείται ότι θα ακυρώσουμε τους όρους του διαγωνισμού", κατέληξε.