Δελτίο Τύπου παρουσίασης μελέτης Ραλλείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά  πραγματοποιήθηκε  την  Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 η παρουσίαση από Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου των προτάσεων για τον ανασχεδιασμό του κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής  για Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Από την ομάδα, οι Αν. Καθηγητής του ΕΜΠ κ.κ Ι.Τζουβαδάκης, και Α. Σωτηροπούλου αναφέρθηκαν στον επανασχεδιασμό του κτιρίου και την δυνατότητα άρτιας ηχητικής των δικαστικών αιθουσών αντίστοιχα, ο κ. Ε. Βουγιούκας, Λέκτορας ΕΜΠ παρουσίασε την δομική τρωτότητα και την αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου και ο κ. Α. Στάμος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο. Η εν λόγω παρουσίαση έγινε με την υποστήριξη του τεχνικού συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Α. Καραογλάνη.

Το τελικό συμπέρασμα της ημερίδας είναι ότι το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής μπορεί να ανακατασκευασθεί για την συγκεκριμένη χρήση του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και ν’ αποτελέσει ένα επί πλέον ορόσημο της πόλης, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Επιπλέον δε το κόστος της ανακατασκευής δεν είναι απαγορευτικό.

Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πολ. Μηχανικός και Τμηματάρχης Διαγωνισμών και υλοποίησης έργων, κ. Γιάννης Τζώρτζης, που εκπροσώπησε την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», δήλωσαν όλοι την κοινή θέση και στήριξή τους στην κατεύθυνση πραγματοποίησης του έργου, διαβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Γιώργο Σταματογιάννη ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που άπτεται της αρμοδιότητάς τους για το σκοπό αυτό.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, η κ. Ελένη Σταματάκη, βουλευτής Α΄ Πειραιά, ο Εισ/λέας Εφετών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Ευάγγελος Κασαλιάς, η κ. Ερασμία Λιούλη, μέλος του Τριμ. Συμβ. Δ/νσης Εφετείου Πειραιά, η κ. Μαρία Ζούκα, Πρόεδρος του Τριμ. Συμβ. Δ/νσης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, η κ. Βασιλική Ανδρουλάκη, Πρόεδρος του Τριμ. Συμβ. Δ/νσης Πρωτοδικείου Πειραιά, η κ. Ειρήνη Τζίβα, Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Επίσης, οι ετ. Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Βασίλειος Βενέτης και Κων/νος Πεταλάς και ο τ. Πρόεδρος του Συλλόγου και Δ/ντής του ΚΕ.ΔΙ.Π., κ. Στέλιος Μανουσάκης. Η κ. Ευαγγελία Σταμέλου, μέλος του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Δ/ντής γραφείου του Υπουργού κ. Οδυσσέας Καμπόλης. Ο κ. Νίκος Μανεσιώτης εκπροσώπησε τον Εμπορικό Σύλλογο ως Πρόεδρος και το ΕΒΕΠ ως οικονομικός επόπτης του.  Ο κ. Παύλος Πολιτάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου. Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Πειραιά, κ. Δημήτριος Χατζίνας και ο Γεν. Γραμματέας, Γιάννης Πατσιμάς.

br