MASTER PLAN ΟΛΠ: Δεν θα υλοποιηθούν δύο έργα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


MASTER PLAN ΟΛΠ - COSCO: Το ένα έργο που αφορούσε την επέκταση του car terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, δεν τέθηκε από τον ΟΛΠ στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ

Τα δύο έργα που είχαν συμπεριληφθεί στο νέο master plan του ΟΛΠ dεν θα υλοποιηθούν, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων.

Το ένα που αφορούσε την επέκταση του car terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, δεν τέθηκε από τον ΟΛΠ στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ. Ο νέος μώλος Δραπετσώνας παραμένει ως έχει για χρήση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και της ακτοπλοϊας.

Παράλληλα, η πρόταση για επέκταση του container terminal με τη δημιουργία τέταρτης προβλήτας, κρίθηκε ως μη ώριμη από τα μέλη της ΕΣΑΛ για την υλοποίησή της.

Νωρίτερα, οι δήμαρχοι Περάματος και Κερατσινίου - Δραπετσώνας σε τοποθετήσεις τους, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του στο προτεινόμενο master plan.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας ΣΕΝΑΒΙ, Βασίλης Κανακάκης, είπε ότι «όλα αυτά που λέτε σήμερα εδώ, τα απαγορεύει η σύμβαση παραχώρησης. H επιμονή σας είναι οπωσδήποτε να μας καταστρέψετε. Τι θα κάνουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στη ζώνη που θα πάνε; Για όλους αυτούς τους λόγους δεν κάνατε διαβούλευση. Αν νομίζετε ότι το cd που μας δώσατε πρόκειται για διαβούλευση, γελιέστε».

Έξω από το υπουργείο την ώρα που συνεδρίαζε η ΕΣΑΛ, δεκάδες εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.