ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ στον Πειραιά – Τιμάται η Κοίμηση της Θεοτόκου σε Ρέντη, Ευαγγελίστρια και Ρόδο Αμάραντο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Πειραιάς τιμά με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια την Κοίμηση της Θεοτόκου

- Πανηγυρίζουν 3 Ιεροί Ναοί της Παναγίας στον Πειραιά

- Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ανά ενορία

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Στη Μητρόπολη Πειραιά τιμάται δεόντως το Πάσχα του Καλοκαιριού, τόσο στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όσο και σε άλλους Ιερούς Ναούς, που είτε είναι αφιερωμένοι στην Παναγία είτε φιλοξενούν μια Ιερή Εικόνα της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μητρόπολη Πειραιά αποτελεί μια Παναγιοσκέπαστη Μητρόπολη, αφού με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, σε κάθε Ιερό Ναό έχει ενθρονιστεί μια Ιερή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία και τιμάται με ευλάβεια.

Στο επίκεντρο της Πανηγύρεως του Δεκαπενταύγουστου όμως βρίσκονται 3 Ιερείς Ναοί, το πρόγραμμα των οποίων μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω:

ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΡΕΝΤΗ

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, την Τετάρτη (14/08)  στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Επιταφίου της Παναγίας.  Την Πέμπτη (15/08) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και στις 7:30 το απόγευμα, θα ψαλούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Κοίμηση της Θεοτόκου θα εορταστεί πανηγυρικά και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Την Τετάρτη (14/08) στις 19:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Στις 21:00 το βράδυ θα γίνει η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου, στις 22:00 θα ψαλεί η Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος και στις 23:00 θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας. Την Πέμπτη (15/08) το πρωί στις 7:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» Χατζηκυριακείου. Την Τετάρτη (14/08) το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία των προεορτίων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία η μεταφορά της παλαιάς Εικόνος της Παναγίας από τον Παλαιό Ιερό Ναό στον Νέο. Στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας στο Κουβούκλιο του Επιταφίου της και στη συνέχεια έξοδος του Επιταφίου με προορισμό το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου,  Όρμου Αφροδίτης Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής όπου θα ψαλλεί Δέηση. Το πρωί της Πέμπτης (15/08) θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της παλαιάς Ιεράς Εικόνος και επιστροφή της στον παλαιό Ναό. Στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης (15/08) θα ψαλεί Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση.