ΣΕΙΣΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 1 πτώση από τον 1ο όροφο, 10 τραυματισμοί και 110 αυτοψίες


Ευτυχώς, στον ευρύτερο Πειραιά γλυτώσαμε τα χειρότερα από το σεισμό των 5,3 ρίχτερ στην Μαγούλα (ρήγμα Πάρνηθας).

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Αν εξαιρέσουμε την πτώση του ταινιοδρόμου στη Δραπετσώνα και μιας παλιάς οικείας στον  Πειραιά, οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν μια σειρά από συμβάντα, ευτυχώς χωρίς τραγική κατάληξη σε κανένα.

Πιο σοβαρό περιστατικό η πτώση ενός πολίτη από τον 1ο όροφο της κατοικίας του, ευρισκόμενος σε κατάσταση πανικού.

Συγκεκριμένα:

1. Έγιναν 110 αιτήματα για αυτοψίες σε οικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή και συνεργεία πραγματοποιούν


2. Επτά (7) κατοικίες στην περιοχή του Κερατσινίου χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλες και εξετάζονται από τον Δήμο χώροι φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία κ.λπ.


3. Ακίνητο στη διασταύρωση των οδών Ομ. Σκυλίτση και Δεληγιώργη στον Πειραιά έχει κριθεί ως επικίνδυνο και λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των διερχόμενων πολιτών και αυτοκινήτων.


4. Έγιναν έλεγχοι σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα νοσοκομεία, στις φυλακές και σε βασικούς δρόμους της περιοχής ενώ κάθε φορέας θα συνεχίσει τους ελέγχους στα δημόσια κτήρια του χώρου ευθύνης του.


5. Κατέρρευσε τμήμα του ταινιόδρομου στον μόλο Κράκαρη του κεντρικού λιμανιού του Πειραιά, έγινε αποκατάσταση του χώρου και από το Δήμο Κερατσινίου λήφθηκαν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών


Τέλος, στο νοσοκομείο της Νίκαιας προσήλθαν 10 πολίτες με ελαφρά τραύματα από μπάζα και αντικείμενα και έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ένας πολίτης διακομίστηκε στο Τζάνειο μετά από πτώση από τον 1ο όροφο λόγω πανικού.


Να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής έχουν αναρτήσει στις σελίδες τους στο διαδίκτυο σημεία καταφυγής των πολιτών καθώς και τηλέφωνα, όπου μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Αθήνα: Κατέρρευσε κτίσμα στο λιμάνι του Πειραιά – Ξεκόλλησαν κάγκελα από μπαλκόνι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΕΙΣΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ: Πανικός σε κτίριο της Γούναρη – Εικόνες που σοκάρουν (ΦΩΤΟ)

ΣΕΙΣΜΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Όλοι στο δρόμο και απίστευτο μποτιλιάρισμα (ΦΩΤΟ)