ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Έδρα «Μιλτιάδη Μαρινάκη» στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συμβάλλει στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο της Αμερικής

– Δείτε την σχετική ανάρτησή του στο facebook

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με στόχο τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμό. Η δημιουργία της έδρας «Μιλτιάδη Μαρινάκη». Με τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την τοπική ελληνική κοινότητα και με βασικό δωρητή τον ηγέτη του Ολυμπιακού που φέρνει μια νέα εποχή για το τμήμα Νεοελληνικών σπουδών στο αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο!

Μέσω της πρωτοβουλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, το αποτέλεσμα είναι η διάσωση και η διατήρηση εσαεί την ύπαρξη του τμήματος, σε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια με περίπου 50.000 φοιτητές και 10.000 καθηγητές. Μια προσφορά που αποτελεί ό,τι καλύτερο για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε διεθνές επίπεδο, μέσα από ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο τμήμα Νεοελληνικών σπουδών σήμερα διδάσκουν παγκοσμίου φήμης μελετητές της μητρικής μας γλώσσας και του πολιτισμού. Εκτός των διδακτικών τους καθηκόντων και της έρευνας, συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα για την διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της διασποράς και των Αμερικανών φοιτητών με τη χώρα μας.