Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε περίπτερα στον Πειραιά

Οι δράστες με την απειλή ψεύτικου όπλου είχαν αδειάσει 6 περίπτερα και ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έκαναν ληστείες κυρίως σε περίπτερα, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ειδικότερα την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν στον Κορυδαλλό, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ  δύο άτομα, ηλικίας 16 και 27 ετών, που λίγο νωρίτερα είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην ίδια περιοχή.

Κατά τη σύλληψη τους οι κατηγορούμενοι πέταξαν μια κερματοθήκη που είχαν και περιείχε το ποσό των εβδομήντα τριών ευρώ, ένα ζευγάρι γάντια, μια κουκούλα full face και ομοίωμα πιστολιού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με άλλα δυο μέλη της οργάνωσης τα οποία αναζητούνται, τους τελευταίους δυο μήνες είχαν συστήσει συμμορία, η οποία πλησίαζε κυρίως περίπτερα και με την απειλή όπλου αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις ληστειών (έξι σε περίπτερα και μία σε κατάστημα τυχερών παιγνίων) και δύο περιπτώσεις απόπειρας ληστείας, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.