ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Έρχεται δύσκολος χειμώνας – Ο φόβος και ο τρόμος για Μώραλη & Δούρου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το καλοκαίρι έφτασε και ημερολογιακά στο τέλος του και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα... με ορίζοντα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019!

Και βέβαια, ως είθισται, οι αιρετοί «άρχοντες» που επιθυμούν να διεκδικήσουν εκ νέου το αξίωμα που κατέχουν, θα τάξουν λαγούς με πετραχήλια!

Όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει ένας αστάθμητος παράγοντας - που με δεδομένη την παντελή έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών - όχι απλά μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα, αλλά ακόμα χειρότερα να στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές!

Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ

Και φυσικά μιλάμε για τον απρόβλεπτο-αστάθμητο παράγοντα που έχει την ονομασία «ακραία καιρικά φαινόμενα»!

Υπενθυμίζεται ότι ο Πειραιάς προσφάτως, μόλις πριν 4 χρόνια, επλήγη σοβαρά από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα κυρίως η φτωχογειτονιά της Παλιάς Κοκκινιάς να υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές, ευτυχώς όμως χωρίς ανθρώπινες απώλειες!

Ήταν τότε - εντελώς συμπτωματικά πάλι σε προεκλογική περίοδο - που η Ρένα Δούρου ως υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής υπόσχονταν στα συντρίμμια ότι θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πειραιά... Έκτοτε γνωρίζετε όλοι τι συνέβη, εξελέγη Περιφερειάρχης, ουδέποτε προχώρησαν τα έργα στον Πειραιά όπως και πουθενά αλλού, ζήσαμε την εθνική τραγωδία της Μάνδρας και φυσικά ουδέποτε παραιτήθηκε!

Τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όσο και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο επανάληψης τέτοιων ακραίων φαινομένων στον Πειραιά, καθώς γνωρίζουν μεν τον κίνδυνο από τη μια, αλλά και ότι δεν έπραξαν τίποτα 4 χρόνια για να οχυρώσουν την πόλη από την άλλη.

Γνωρίζουν με άλλα λόγια ότι πέραν των πολιτικών ευθυνών, θα έχουν ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες σε μια ενδεχόμενη νέα τραγωδία... που φυσικά θα σημάνει και το οριστικό πολιτικό τους τέλος!

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Για αυτό το λόγο και θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν το ζήτημα επικοινωνιακά από νωρίς... θέλοντας να δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας και ενδιαφέροντος με διαρκείς ενημερώσεις μέσω δελτίων τύπου και αναφορών στα ΜΜΕ για το ζήτημα.

«Ασφάλεια» για την οποία ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά και «ενδιαφέρον» όψιμο με μικροπολιτική σκοπιμότητα το οποίο επίσης δεν υπηρέτησαν με ουσιαστικό έργο, όπως ήταν εντεταλμένοι να κάνουν!

Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ

Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά ότι μόνη τους ελπίδα είναι ο... Θεός! Ή όπως αλλιώς τον αποκαλούν (καθώς δε γνωρίζουμε τη σχέση τους με το Θείο).

Γνωρίζουν ότι δεν είναι στο χέρι τους να διαχειριστούν μια ενδεχόμενη κρίση τέτοιου βεληνεκούς γιατί δεν προετοιμάστηκαν επί της ουσίας για αυτή.

Γνωρίζουν ότι 4 χρόνια θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολλά αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα!

Γνωρίζουν ότι με την πρώτη βροχή Πειραιάς, Κερατσίνι, Πέραμα μετατρέπονται σε λίμνες!

Γνωρίζουν ότι... «δε γνωρίζουν τίποτα»!