Χορηγία σχολικών ειδών από το Ίδρ. Αντωνίου και Ιωάννη Αγγελικούση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και τη νέα σχολική χρονιά το Ίδρυμα Αντωνίου και Ιωάννη Αγγελικούση στάθηκε πολύτιμος χορηγός των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας που οργανώνονται από την Κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος, Ιωάννα Γιαννόπουλου, προσέφερε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στα πενήντα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικά είδη και είδη γραφής ανανεώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρόθεση του Ιδρύματος να παραμείνει πιστός φίλος και υποστηρικτής των πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Αυτή η πράξη του Ιδρύματος, λειτούργησε σε πολλαπλά πεδία και για όλους, αφενός μεν γιατί αποτέλεσε μία μεγάλη ανάσα για τις οικογένειες των μαθητών πολλές εκ των οποίων στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα μέσα για τη διαβίωση τους και αφετέρου βοήθησε μαθητές να ξεκινήσουν με τις καλύτερες προοπτικές τη νέα σχολική χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2008 η κοινωνική υπηρεσία του Τμήματος Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λειτουργεί προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν μπορεί να υποστηρίξει τις σχολικές τους ανάγκες. Στο διάστημα αυτό -10 έτη- συμμετείχαν περισσότερα από 400 παιδιά, ενώ 20 εξ αυτών κατάφεραν και εισήχθησαν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.