Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σημαντικός Ιερέρχης και Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου
Ήταν 20 Σεπτεμβρίου 1926, όταν στην Ηλεία γεννήθηκε εκείνος που έμελλε να γράψει μια από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές ιστορίες της σύγχρονης Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.
Πρόκειται για τον Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικο, τον Ιεράρχη του Πειραιά που "έχτισε" την Πειραϊκή Εκκλησία και καθόρισε σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Πάντα πρωτοπόρος και δημιουργικός, άφησε πίσω του σημαντικότατο έργο, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.
ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ
Ένα ίδρυμα, μια μοναστική αδελφότητα, εκατοντάδες συγγράματα, ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ένα περιοδικό, δυο κατασκηνώσεις, δεκάδες νέοι ναοί & κατηχητικά σχολεία και εκατοντάδες νέοι κληρικοί-πνευματικά του παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Σήμερα, αυτός ο σημαντικός άνδρας - όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα - κλείνει τα 91 έτη ζωής, έχοντας αποσυρθεί στο Μοναστηράκι του και συνεχίζει το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την αδιάλειπτη προσευχή.
Με αυτό το άρθρο, θέλω απλά να του πω, εκπροσωπώντας μια ολόκληρη γενιά νέων Πειραιωτών, ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί με την παρουσία και το έργο του, ενέπνευσε πολλούς από εμάς, οδηγώντας μας στο δρόμο της Εκκλησίας και της προσφοράς.
 
Εις πολλά έτη Δέσποτα!

Το αξέχαστο μπλε βιβλιαράκι των Κατηχητικών Σχολείων Πειραιά με το μήνυμα και την υπογραφή του κ. Καλλινίκου