ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ: Από την «Ανάσταση» στην απόλυτη εγκατάλειψη!


…του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Ήταν 27 Ιουνίου 2013, όταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εγκαινίαζε το ιστορικό πάρκο Δηλαβέρη, στα σύνορα της 4ης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (ανήκει διοικητικά στην 5η Δημοτική Κοινότητα).

Ένα από τα λίγα μεγάλα πάρκα του Πειραιά, το οποίο για αρκετά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένο, πήρε και πάλι ζωή, ύστερα από την πρωτοβουλία του τ. Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος έβγαλε σε δημοπρασία την ιστορική Mercedes του Βιομηχάνου Δηλαβέρη, και η οποία αγοράστηκε από έναν Γερμανό συλλέκτη, έναντι ποσού που άγγιζε τα 400.000 ευρώ.

Με αυτό το χρηματικό ποσό, προχώρησε ταχύτατα και η ανάπλαση του Πάρκου Δηλαβέρη, το οποίο αγκαλιάστηκε ιδιαιτέρως από την πειραϊκή κοινωνία.

Λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια του Πάρκου, ακολούθησαν και τα εγκαίνια του Γηπέδου μπάσκετ και του ανοιχτού Θεάτρου, που υπάρχουν στον ίδιο χώρο.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ

Όπως βλέπετε και στην εικόνα που εξασφάλισε το Piraeuspress.gr, σήμερα επικρατεί η απόλυτη εγκατάλειψη στο προσφάτως ανακαινισμένο Πάρκο Δηλαβέρη.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με την καταστραμμένη επιγραφή στην είσοδο του Πάρκου επί της Λεωφόρου Αθηνών.

Η απόλυτη εγκατάλειψη αφήνει σταδιακά τα σημάδια της ανεξίτηλα στο στολίδι του Πειραιά και δυστυχώς, για ακόμη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάρκο Δηλαβέρη… Το πριν και το μετά! (φωτορεπορτάζ)

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εγκαίνια στο Πάρκο Δηλαβέρη (φωτο)