ΠΕΙΡΑΙΑΣ: «Πράσινο φως» για την ανακατασκευή 79 οδών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Πράσινο φως» για να προχωρήσει η ανακατασκευή 79 δρόμων στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομ. €, θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, που έχουν κάνει και τις μελέτες.

Στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης πρότεινε και έγινε δεκτό να συναφθεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν νέες ασφαλτοστρώσεις απλές και αντιολισθητικές, διαγραμμίσεις και ανακατασκευές των πεζοδρομίων. Η συνολική επιφάνεια των ασφαλτοστρώσεων υπερβαίνει τα 115.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου και στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για να συντηρήσει, να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τις αστικές υποδομές και ειδικά το οδικό δίκτυο σ’ όλους τους Δήμους της περιοχής. Επισήμανε, επίσης, ότι τα έργα αυτά συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια, στη βελτίωση της λειτουργικότητας του συνόλου του οδικού δικτύου και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.