Η ναυτιλιακή CAPITAL του Βαγγέλη Μαρινάκη σώζει 220 μετανάστες από σίγουρο πνιγμό! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις πρώτες βραδυνες ώρες της Δευτερας  22/06/15, ο Αγησιλαος , δεξαμενόπλοιο το οποίο διαχειρίζεται η Capital Ship Management Corp. συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, συμμετείχε στη διάσωση 220 μεταναστών (μεταξυ των οποιων 42 γυναικες και 16 παιδια) οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε ενα μικρο πλοιάριο στη Μεσόγειο, ανατολικα της Μάλτας.

Μετά από μία επιτυχημένη επιχείρηση-διάσωσης, 220 μετανάστες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στον Αγησιλαο, στο κατάστρωμα του οποίου παρέμειναν ενώ έλαβαν όλες τις αναγκαίες προμήθειες (νερό, φαγητό, γαλα,κουβέρτες κ.τ.λ.). Κανένας από τους μετανάστες δεν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.


Τις πρωτες βραδυνες ωρες της Τριτης 23/06/15,  ο Αγησιλαος ακολουθώντας οδηγίες από το κέντρο διάσωσης-έρευνας της Ρώμης, ολοι οι 220 μεταναστες μεταβιβασtηκαν με ασφαλεια στο υπερακτιο περιπολικο σκαφος  Poseidon.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης, ο Αγησιλαος συνέχισε το ταξίδι του για τον αρχικό του προορισμό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, ο καπετάνιος και το πλήρωμα του Αγησιλαου προσέφεραν όλη τη δυνατή υποστήριξη και βοήθεια στους 220 μετανάστες.

Ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital Ship Management Corp., σχολίασε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που για μια ακομα φορα ένα από τα πλοία μας μπόρεσε να συμμετάσχει με επιτυχια σε σημαντική επιχείρηση διάσωσης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του Αγησιλαου για τον επαγγελματισμό τους και για τη συνεισφορά τους στην ασφαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της επιχείρησης διάσωσης σωζοντας τις ζωες 220 ανθρωπων.»