Εικόνες που κόβουν την ανάσα – Διάσωση Έλληνα καπετάνιου στις Αζόρες – video

Η εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης Έλληνα καπετάνιου από το πλοίο Minerva Gloria καταγράφηκε σε ένα video που κόβει την ανάσα. Την ώρα που κύματα 10 μέτρων χτυπούσαν ανελέητα το πλοίο, ελικόπτερο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Η επιχείρηση έγινε από δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας, το περασμένο Σάββατο (23.02.2019) και ενώ η καταιγίδα Κίλιαν σάρωνε το αρχιπέλαγος στις Αζόρες. Ο Έλληνας καπετάνιος του τάνκερ Minerva Gloria χρειάστηκε να μεταφεθεί στο νοσοκομείο και η ομάδα Esquadra751 ανέλαβε δράση!

Μόλις το πλήρωμα του πλοίου ενημέρωσε ότι ο Έλληνας καπετάνιος χρειαζόταν επειγόντως ιατρική βοήθεια, ελικόπτερο της πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Lajes.

Το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 440 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού Τερσέιρα και οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν δυσμενέστατες. Κύματα ύψους 10 μέτρων χτυπούσαν ανελέητα το τάνκερ, ενώ οι άνεμοι έπλεαν με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα!

Αλλά όλα πήγαν όπως έπρεπε. Ο Έλληνας καπετάνιος μεταφέρθηκε στο νησί Σάο Μιγκέλ για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: www.newsit.gr