Αυτό είναι πλέον το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Royal Caribbean παρέλαβε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου το οποίο αναχώρησε από το ναυπηγείο στις 5 Νοεμβρίου.

Tο WONDER OF THE SEAS, πρόκειται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του τον Μάρτιο του 2022, από τη Φλόριντα.

Το μεγαθήριο είναι 236.857 κόρους ολικής χωρητικότητας με μήκος 362 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 6,988 επιβάτες και 2,300 μέλη του πληρώματος.

Στο γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για να γίνει άνετο για του επιβάτες. Η ομάδα σχεδιασμού έχει λάβει μέτρα για να κάνει το πλοίο να φαίνεται μικρότερο από ότι είναι στους επιβάτες του.

Ο Μάθιου Κολέτ, Επίκουρος Καθηγητής Ναυτικής Αρχιτεκτονικής και Ναυτιλιακής Μηχανικής, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είπε ότι αυτό γίνεται για να μην αισθάνονται οι επιβάτες σαν να είναι απλώς ένα εμπόρευμα. Ένα τέτοιο κατόρθωμα επιτυγχάνεται με τη διαίρεση του πλοίου σε διάφορες ζώνες. Το συγκεκριμένο πλοίο θα διαθέτει ζώνες ψυχαγωγίας, διαμονής, εστίασης και ειδική ζώνη για τους επιβάτες σουίτας επιπλωμένη με σαλόνι, εστιατόριο και ιδιωτικό υπαίθριο χώρο στο κατάστρωμα.

Το WONDER OF THE SEAS είναι το 5ο στην κατηγορία Oasis της Royal Caribbean, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής. Υπάρχει ένα άλλο πλοίο αυτής της κατηγορίας που πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία το 2024, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι κανένα άλλο κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί να καθαιρέσει σύντομα το WONDER OF THE SEAS από την πρώτη θέση ως προς το μέγεθος του.

Λόγω της πανδημίας έχει ατονήσει η ζήτηση για μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, με την ίδια τη Royal Caribbean να ακυρώνει τις διαπραγματεύσεις για ένα 7ο πλοίο στην κατηγορία Oasis που επρόκειτο να παραδοθεί το 2026.