ΒΟΜΒΑ: Αποχωρεί από τον Πειραιά η Louis Cruises!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Piraeuspress.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στον κινεζικό κολοσσό της COSCO!

Φαίνεται πως η εξαγορά του λιμανιού θα επιφέρει και σημαντικές παρενέργειες!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr, ήδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, η Louis Cruises, βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά.

Η ΑΙΤΙΑ

Ο λόγος που οδηγεί την εταιρία LOUIS, η οποία δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον Πειραιά, δεν είναι άλλος από τη ''δυσμενή'' μεταχείριση των κρουαζιερόπλοιών της, από το νέο καθεστώς!

Οι γνωρίζοντες καλά το χώρο της κρουαζιέρας, επιβεβαιώνουν ότι η LOUIS CRUISES έχει περάσει σε ''δεύτερη μοίρα''... και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Πολύ κοντά στην αποχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται η ιδιοκτησία της LOUIS CRUISES.

Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις για μεταφορά της δραστηριότητας των κρουαζιερόπλοιων της επιχείρησης, στο Λαύριο!

Και μάλιστα, υπάρχει και η διάθεση για σημαντικές επενδύσεις εκ μέρους της εταιρίας στο λιμάνι του Λαυρίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση αυτή.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι οι Πειραιώτες, πρόκειται για μια δυσμενή συνέπεια-εφόσον επαληθευτεί το ρεπορτάζ-καθώς τα κρουαζιερόπλοια LOUIS μεταφέρουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η αποχώρηση της εταιρίας από τον Πειραιά, θα πλήξει την ήδη λαβωμένη αγορά του Πειραιά, που πλέον ποντάρει μόνο στην αύξηση της κίνησης λόγω της κρουαζιέρας.

Και βέβαια, δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς, εάν μια τέτοια κίνηση φέρει ντόμινο εξελίξεων στην κρουαζιέρα, καθώς δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες...

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Οι αρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά το θέμα της κρουαζιέρας, γιατί όπως αναφέραμε και προηγουμένως, στην περίπτωση που το λιμάνι χάσει την κρουαζιέρα, το κενό που θα προκληθεί στην τοπική οικονομία θα είναι δυσαναπλήρωτο!