Αφετηρία για κρουαζιέρες γίνεται ο Πειραιάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυξημένοι κατά 16% ήταν στο εννεάμηνο του 2015 οι επιβάτες που ξεκίνησαν την κρουαζιέρα τους από τον Πειραιά (home port), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ. Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερα κρουαζιερόπλοια εντάσσουν τον Πειραιά στα δρομολόγιά τους. Χθες, μάλιστα, συνολικά επτά κρουαζιερόπλοια «έδεσαν» στις προβλήτες του ΟΛΠ, από τα οποία τα πέντε είναι μεγάλου μεγέθους (300 μέτρων), με το συνολικό αριθμό επιβατών και πληρωμάτων να ξεπερνά τους 20.000.

Πρόκειται για το Mein Schiff 3, μήκους 293,28 μέτρων, το Norwegian Jade, μήκους 294 μέτρων, το Le Lyrial, μήκους 142,10 μέτρων, το Celebrity Silhouette, μήκους 317 μέτρων, το zuiderdam μήκους 285,27 μέτρων, το MSC Opera, μήκους 274,90 μέτρων και το Costa Neoclassica, μήκους 220,60 μέτρων. Ο ΟΛΠ αναφέρει ότι από το φετινό καλοκαίρι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επανασχεδίασαν τα δρομολόγιά τους αυξάνοντας τις αποβιβάσεις - επιβιβάσεις στο λιμάνι του Πειραιά αντί του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2016.

Ήδη σε πρόσφατη συνάντηση στελεχών του ΟΛΠ με εκπροσώπους της Carnival Cruise οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για τις προσεγγίσεις του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου (2015) «Carnival Vista» για το καλοκαίρι του 2016. «Με λιμάνι αφετηρίας τον Πειραιά και με πάνω από 4.000 επιβάτες κάθε φορά αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τη δυναμική ανάπτυξης του home porting σε νέες βάσεις μεγάλων αριθμών, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο στις ποιοτικές υπηρεσίες και στην εξυπηρέτηση με ασφάλεια στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΟΛΠ.

Πηγή: Ημερησία