Αλλάζουν όλα στα ταξίδια με πλοίο: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική δήλωση υγείας – Τι είναι και πως θα την κάνετε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αλλάζουν όλα στα ταξίδια με πλοίο αφού οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ηλεκτρονική δήλωση υγείας προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στον προορισμό τους.

Η ηλεκτρονική δήλωση υγείας είναι διαθέσιμη και online στη διεύθυνση https://sea.travel.gov.gr/#/

Οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα είτε να συμπληρώσουν χειρόγραφη δήλωση είτε μέσω διαδικτύου. Στην τελευταία περίπτωση, μπορούν είτε να την εκτυπώσουν είτε να την επιδείξουν στο προσωπικό του πλοίου μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή του τάμπλετ.

Σύμφωνα με το MEGA, στην δήλωση υγείας οι επιβάτες συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Η υποβολή για την ηλεκτρονική δήλωση υγείαςθα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Δείτε το ρεπορτάζ: