ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ: Με €130 εισιτήριο μετ’ επιστροφής με το πλοίο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ακτοπλοϊκά θα συνδέεται πλέον ο Πειραιάς με την Κύπρο και συγκεκριμένα με τη Λεμεσό

- Το εισιτήριο θα ανέρχεται στα 130 € μετ'επιστροφής 

Μετά από πολλά χρόνια, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει διακοπεί λόγω κόστους και μικρής ζήτησης, ο Πειραιάς ενώνεται ακτοπλοϊκά με τη Λεμεσό, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους φοβούνται τα ...ύψη να ταξιδέψουν από τη μια χώρα στην άλλη.

Η υφυπουργός ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή στη Λευκωσία, ανέφερε πως το εισιτήριο θα στοιχίζει 100 ευρώ με επιστροφή συν 30 ευρώ οι φόροι των λιμανιών για ένα άτομο με επιστροφή και χωρίς αυτοκίνητο.

Η κ. Πηλείδου ενημερώνοντας την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, επισήμανε ότι ήδη αποτάθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει δεκτό το αίτημα της χώρας μας, αφού προκύπτει και θέμα κρατικών ενισχύσεων οι οποίες και θα ανέρχονται γύρω στα 5- 6 εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο προς τους επιτυχόντες προσφοροδότες.

Η απάντηση της Ε.Ε αναμένεται  γύρω στον ερχόμενο Φεβρουάριο οπόταν και θα τρέξει αμέσως μετά η προκήρυξη προσφορών (50 μέρες η διάρκεια τους) για να εξευρεθούν ενδιαφερόμενοι. Όπως επισήμανε η Υφυπουργός υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και πολλοί Κύπριοι, Ελλαδίτες αλλά και Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον.

Στόχος παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση να λειτουργήσει από το προσεχές καλοκαίρι.