EasyTicket: Η νέα web εφαρμογή για την ακτοπλοϊα από e-sepia, datawizard και ubuy

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δυναμική εμφάνιση στον κλάδο των web εφαρμογών για την ακτοπλοϊα έκανε η e-sepia web innovation με την παρουσίαση στην αγορά του νέου προϊόντος EasyTicket.

Το EasyTicket είναι ένα καινοτομικό σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου στοχευμένο για πορθμειακές γραμμές το οποίο συνδυάζει την ταχύτητα, την αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης καθιστώντας το έτσι το πλέον ανταγωνιστικό για το συγκεκριμένο κλάδο της ακτοπλοϊάς.

Η εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε με την σύμπραξη τριών εταιρειών, της e-sepia, της datawizard και της ubuy, δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, βάσει των προδιαγραφών που θέτει το Υπουργείο Ναυτιλίας (Η.Σ.Κ.Θ.Ε.Ε.Α.), με χρήση υπολογιστών αφής και θερμικών εκτυπωτών, μέσω ενός πλήρως εύχρηστου και λειτουργικού interface σε πολύ υψηλές ταχύτητες και με δυνατότητα προβολής και διαχείρισης τόσο από desktop υπολογιστή όσο και από mobile και tablet. Επιπλέον, με τη χρηση του EasyTicket η ναυτιλιακή εταιρεία μπορεί να βλέπει αναλυτικά στατιστικά καθώς και να εξάγει ηλεκτρονικά τις μηχανογραφικές καταστάσεις που προβλέπονται από την νομοθεσία τόσο προς τις λιμενικές αρχές όσο και προς το λογιστήριο της.

H εφαρμογή υποστηρίζει, επίσης, την έκδοση επιδοτούμενου εισιτηρίου μέσω του ΜΑΝ (Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη) που έθεσε σε εφαρμογή το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την 1/1/2019.

Η πρώτη εγκατάσταση του συστήματος έγινε με απόλυτη επιτυχία το Δεκέμβριο του 2018 σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές της Θάσου και συγκεκριμένα στις γραμμές Λιμένα-Κεραμωτής και Πρίνου-Καβάλας.

Στην παρουσίαση, η οποία έγινε 27/12/2018 στα γραφεία της e-sepia στην Αθήνα, ο Παναγιώτης Φραγκούλιας (datawizard) τόνισε: “ To EasyTicket είναι ένα πολύ 'ελαφρύ' software σχεδιασμένο να δουλεύει αποτελεσματικά σε κάθε είδους συσκευή και είναι συμβατό με τα περισσότερα περιφερειακά (Printers, Pole Display, κ.α.) της αγοράς.”. Ο Γιώργος Ανδρεάδης, (e-sepia) στάθηκε περισσότερο στα πλεονεκτήματα της εφαρμογής λέγοντας ότι “Το EasyTicket αποτελεί σήμερα την πλέον αξιόπιστη λύση που είναι στοχευμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες των πορθμειακών γραμμών με το ανταγωνιστικότερο κόστος της αγοράς”. Ο Σταμάτης Μοσχάκης (ubuy), αφού περιέγραψε τις τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής τόνισε ότι “Με λειτουργίες όπως η αυτόματη αναζήτηση και καταχώρηση του ΜΑΝ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο επιτυγχάνουμε την ασφαλή και γρήγορη εφαρμογή της διαδικασίας χωρίς να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό με καθυστερήσεις ιδίως τις περιόδους αιχμής”.