Ώρες αγωνίας για το πλοίο “Βιντσέτζος Κορνάρος” που αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά και προσαραξε αργά το βράδυ της Τετάρτης λίγο έξω από το λιμάνι της Κάσου.

Το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού.

Μετά την προσάραξη του πλοίου έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμενόταν ο κατάπλους και ενός ρυμουλκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι ή μετά τις πέντε το απόγευμα αναμένεται να φτάσει ρυμουλκό για να το αποκολλήσει.

Η κατάσταση πάντως μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, είναι ελεγχόμενη και οι επιβαίνοντες που παραμένουν εντός του «Βιτσέντζος Κορνάρος» δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. 

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Θήρα -Ανάφη - Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.