HELLENIC SEAWAYS: Ατέλειωτη ταλαιπωρία με 2 βλάβες σε 2 ταχύπλοα του Αργοσαρωνικού!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ασύλληπτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του χθεσινού απογευματινού δρομολογίου της Hellenic Seaways, όταν κατά τη διάρκεια του απόπλου από τον Πειραιά, το ιπτάμενο επέστρεψε λόγω βλάβης και πάλι στο λιμάνι.

Κατόπιν το ιπτάμενο που αντικατέστησε το ως άνω ταχύπλοο, έπαθε και εκείνο βλάβη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο λιμάνι με τους αγανακτισμένους επιβάτες να μην πιστεύουν ότι ζουν αυτή τη νέα ταλαιπωρία.

Τέλος οι επιβάτες και των δύο ως άνω πλοίων προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έκτακτο δρομολόγιο που εκτέλεσε έτερο Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, βραδινές ώρες χθες.

Μετά από την δίδυμη ταλαιπωρία των επιβατών, προστίθεται στο φαινόμενο της ταξιδιωτικής μας εμπειρίας με τις συχνές βλάβες και το δύο στα δύο. Δηλαδή ακόμα και το αντικατασταθέν δελφίνι, μπορεί να συμβεί να πάθει και αυτό βλάβη!

Όσο για το άλλο φαινόμενο, των θεσμικών παραγόντων, που θεωρούν ότι λύνουν τα πάντα μέσω τηλεφώνου και υποτίθεται κινούν τα νήματα της δράσης, δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο.

Κοιτάζουν μάλιστα γενικότερα ποιος θα προλάβει πρώτος να κάνει ανάρτηση στα social media και να κερδίσει τις εντυπώσεις! Όσες δηλώσεις και αν ακούσουμε και δη για συμβατικό πλοίο, και για εμπειρίες που έζησαν χθες από κοντά το γεγονός, λες και δεν ζουν την πραγματικότητα της Ύδρας, αισθανόμαστε ότι είναι λόγια που μένουν λόγια...

Έχουμε γράψει και ξαναγράψει και στην έντυπη έκδοση, από την πρώτη μέρα που σταμάτησε το συμβατικό, ότι πρέπει να δούμε το ζήτημα από κοινού και με στοχευμένες ενέργειες.

Σχετικά με την ταλαιπωρία, τα παρακάτω είναι τα δελτία που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα περιστατικά:

Μηχανική βλάβη διαπιστώθηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XVII'' Ν.Π. 11483, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πορτοχέλι, και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του βόρειου τμήματος του αγκυροβόλιου Πειραιά.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν δώδεκα (112) επιβάτες.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''F/D XVII'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Επίσης, εμπλοκή άγνωστου αντικειμένου διαπιστώθηκε στην προπέλα της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Υ/Γ ''F/D XXIX'' Ν.Π. 10232 που αντικατέστησε το ως άνω ιπτάμενο, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πορτοχέλι, και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του νότιου τμήματος του αγκυροβόλιου Πειραιά.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει με καθυστέρηση προκειμένου εξυπηρετηθούν οι επιβάτες του ''F/D XVII'', επέστρεψε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν εννέα (109) επιβάτες.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα.

ΠΗΓΗ: Fonitisydras.com