Όμιλος V Group: Αποχαιρέτησε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά και καλωσορίζει με δυναμισμό το 2023


Ο Όμιλος V Group of Companies του κ. Βύρωνα Βασιλειάδη αποχαιρέτησε το 2022 ως την πιο επιτυχημένη του χρονιά και υποδέχτηκε με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική το 2023 επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του, πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται

Το 2022 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά για τo V Group που υποδέχτηκε με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική το 2023 επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του, πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Με στόχο την προσέλκυση νέων στελεχών και τη διαρκή ενδυνάμωση, ο Όμιλος προχώρησε σε 23 προλήψεις διοικητικών στελεχών και στη δημιουργία σύγχρονων δομών προσθέτοντας στη φαρέτρα του τις αξίες του flexibility-ευελιξίας και τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις νέες ψηφιακές προκλήσεις.

Οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ενσωμάτωση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στις δομές των εργοστασίων, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος σε συνδυασμό με την αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η στρατηγική για την πλήρη αξιοποίηση αποβλήτων (Zero Waste) καθώς και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι ο Όμιλος V Group έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην πράξη.

Ετήσιος Απολογισμός Βιωσιμότητας

O Όμιλος με επιτυχία δημοσίευσε τον Απολογισμό Βιωσιμότητας για την προηγούμενη χρονιά. Πιστός στις αρχές του, με απόλυτο γνώμονα την ταύτιση με τις διεθνείς αξίες της κυκλικής οικονομίας, προχώρησε σε προσεκτική μελέτη και λεπτομερή απεικόνιση των δράσεων και έθεσε τις βάσεις για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα με zero waste φιλοσοφία.

Ο Απολογισμός, στον οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος που δραστηριότητες επιδρούν θετικά στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI Standards, AA 1000 και SASB.

Πρωταθλητισμός για την Antipollution

Με περισσότερα από 70 χρόνια παρουσίας στην αγορά, διακρίσεις και βραβεία στο εγχώριο και διεθνές στερέωμα, πιστοποιητικά καλής λειτουργίας και ποιότητας και μια σειρά από ενέργειες εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, η Antipollution θέτει τις βάσεις για τη νέα ψηφιακή εποχή. Νέος Πρόεδρος και CEO ανέλαβε ο Δημήτρης Δράκος, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των Operations της Antipollution και της παροχής υπηρεσιών υποδοχής λιμένα ενώ στη θέση του Γενικού Διευθυντή η εταιρία καλωσόρισε τον Ανδρέα Γιακουμέλο με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ναυτιλίας.

Η Antipollution εδραιώνεται πλέον στην κορυφαία θέση του κλάδου της και μπαίνει δυναμικά στο ράλι των πρώτων θέσεων παγκοσμίως.

Συμμετοχή στο The Ellinikon

Παράλληλα, η Antipollution ενδυνάμωσε τις υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς όπως το Dismantling εργοστασίων και βιομηχανιών αλλά και το Decontamination. Για το τελευταίο δε, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή πως συμμετέχει στη μεγαλύτερη επένδυση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το The Ellinikon της Lamda Development προσφέροντας υπηρεσίες απομάκρυνσης και διαχείρισης επικίνδυνων απορριμμάτων τόσο από την επιφάνεια του χώρου όσο και από το υπέδαφος του πρώην Αεροδρομίου Αθηνών.

Η Antipollution θα αξιοποιήσει σημαντικό μέρος των συλλεγόμενων απορριμμάτων για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών στις σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Εντυπωσιακή ανάπτυξη της Ven Engineering

Με νέο δυναμικό προφίλ, η Ven Engineering εισέρχεται δυναμικά στο νέο έτος αφήνοντας πίσω της την πιο επιτυχημένη της χρονιά, το 2022 και θέτοντας ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου τοποθετήθηκε ο Κωστής Θεοδώρου με πλούσιο βιογραφικό στο χώρο της βιομηχανίας. Η εταιρία κινείται με ταχύτατα βήματα ενώ σημαντικό στοιχείο είναι η αυξημένη λειτουργία σε διεθνή πρότυπα της μονάδας Ριτσώνας αλλά και η επέκταση του εργοστασίου με νέες κτιριακές υποδομές στον Ασπρόπυργο.

Προ ολίγων ημερών, ο Πρόεδρος του Ομίλου κος. Βύρων Βασιλειάδης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας σε Ριτσώνα και Ασπρόπυργο και συνάντησε τους εργαζόμενους των εργοστασίων. Στον Ασπρόπυργο μάλιστα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, να παραβρεθεί στον Αγιασμό αλλά και να προχωρήσει σε μια συμβολική κίνηση τοποθετώντας ένα χρυσό νόμισμα στα θεμέλια των νέων κτιριακών μονάδων.

Δυναμική παρουσία της GREEN στο χώρο της ενέργειας

Στον ενεργειακό τομέα του ομίλου η Εταιρεία GREEN, μένοντας πιστή στον στρατηγικό σχεδιασμό της , ολοκλήρωσε με επιτυχία μίαδυναμική επένδυση 10 εκατ. για την κατασκευή δύο αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 4,7MW, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Κατασκεύασε εννέα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 9 MW στην περιοχή της Καρδίτσας  και  για τα ίδια πάρκα προχώρησε σε μία πρωτοποριακή συνεργασία με τον  Όμιλο ΗΡΩΝ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώνοντας τις δυνάμεις της  με την σύναψη ενός καινοτόμου PPA. Παράλληλα, η GREEN ετοιμάζεται να εκκινήσει επένδυση 25 εκατ. σε τέσσερις μονάδες φωτοβολταϊκών πάρκων που κατέχουν όρους σύνδεσης, συνολικής ισχύος 35,06MW στην Θεσσαλία. Έχει επίσης προχωρήσει στην ανάπτυξη δύο μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 100 ΜW/300 MWh.

Επένδυση στην τεχνολογία

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, ο Όμιλος καλωσόρισε τον Κωνσταντίνο Φερδερίγο στη θέση του Chief Information Officer (CIO) αλλά και τα εργαλεία της Entersoft στους τομείς ERP και CRM ενδυναμώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών του αλλά και το customer experience των συνεργατών του Ομίλου.

Παράλληλα, ο Όμιλος επένδυσε στη δημιουργία της αυτόνομης εταιρικής μονάδας Footprint με αντικείμενο την έρευνα και το σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων στους τομείς της ναυτιλίας και του αυτοματισμού των βιομηχανιών.

Αλληλεγγύη και Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα

Η αλληλεγγύη αποτέλεσε και αποτελεί βασικό συστατικό στην εταιρική ταυτότητα του Ομίλου και μέσα από το Ίδρυμα «Ντέπυ Βασιλειάδη»το απέδειξε και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του διεθνούς οργανισμού Giving Tuesday, το Ίδρυμα προχώρησε στην στήριξη του φορέα «Ο Καλός Ποιμένας» στον Πειραιά συγκεντρώνοντας παιχνίδια και βιβλία για τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Παράλληλα, προχώρησε σε δωρεά στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» αλλά και στην παροχή γευμάτων σε εκατό οικογένειες μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά.

Στα πλαίσια της διαρκούς συνεργασίας με τους φορείς «Μαζί για το Παιδί» «ΑΝΙΜΑ» και «ΔΕΣΜΟΣ» το Ίδρυμα προχώρησε σε στήριξη δράσεων ενώ παράλληλα συνέβαλε σε ενέργειες φιλοξενίας οικογενειών από την Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς, της προστασίας του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού, ο Όμιλος οργάνωσε και συμμετείχε σε 2 καθαρισμούς ακτών και βυθού (Ελευσίνα, Ραφήνα, Δήλος), εκπαιδευτικές δράσεις και workshops σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΕΛΙΞ και την Ecogenia.

Τέλος, διατηρώντας την στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο Όμιλος προσέφερε εξοπλισμό χημειοθεραπείας στα νοσοκομεία Πάτρας και Καρδίτσας.