ΕΒΕΠ: Να μην παραταθεί η απεργία των εργατών στα λιμάνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Να μην παραταθεί η απεργία των εργατών στα λιμάνια, μετά την 48ωρη κινητοποίηση στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) Γεώργιο Γεωργακόπουλο.

Ο κ. Κορκίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «…..Tο Ε.Β.Ε.Π. απευθύνει έκκληση, μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης 48ωρης απεργιακής κινητοποίησής σας, να μην παρατείνετε την απεργία και να επιτρέψετε να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν τα λιμάνια της χώρας.

Σεβόμαστε την αντίθεσή σας στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των λιμανιών από την κυβέρνηση καθώς και στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.Π., όμως, κι εσείς, από την πλευρά σας θα πρέπει να σεβαστείτε, ότι οι πειραϊκές επιχειρήσεις και γενικά η ελληνική αγορά βρίσκεται στα όρια της αντοχής της και αδυνατεί να αντιμετωπίσει περαιτέρω εμπόδια στη διακίνηση των εμπορευμάτων και να αντέξει σε ένα θαλάσσιο “μπλοκάρισμα” της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του αμοιβαίου διαλόγου που έχουμε αναπτύξει, ζητούμε, μετά και την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συγκέντρωσής σας και πορείας στη Βουλή, να δώσετε τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα λιμάνια της χώρας, κανονικά, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη σας σε όλους τους εργαζόμενους του εμπορίου, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας…».