Αντιπρόεδρος της International Propeller Club ο Γιώργος Ξηραδάκης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Γιώργος Ξηραδάκης εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της International Propeller Club

-  Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας 

Τη σημαντική θέση που κατέχει η Ελλάδα στον τομέα της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο έδειξαν για ακόμα μια φορά οι εργασίες της παγκόσμιας συνέλευσης του International Propeller Club με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Propeller club του κόσμου.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ορλεάνη τον Οκτώβριο και ανάμεσα σε αυτούς που παρεβρέθηκαν ήταν η ηγεσία της ναυτιλιακών και λιμενικών αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σημαντικό γεγονός της συνέλευσης είναι η εκλογή του Γ. Ξηραδάκη στη θέση του Αντιπροέδρου της διεθνούς διοικητικής ομάδας του International Propeller Club. Ο Γ. Ξηραδάκης, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας και των διεθνών σχέσεων, αποτελεί ένθερμος υποστηρικτής της ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και των εξωτερικών επενδυτικών σχέσεων της Ελλάδας με την Κίνα, για τις οποίες έχει εργαστεί προσωπικά. Ο νέος Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου του International Propeller Club και πρώην Πρόεδρος του International Propeller Club Πειραιά, Γιώργος Ξηραδάκης, αναφερόμενος στην εκλογή του δήλωσε “Tο έργο του Propeller Club Πειραιά σε διεθνή κλίμακα αναγνωρίζεται από όλα τα Club της υφηλίου και είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για την επιλογή του Πειραιά ως χώρου διεξαγωγής της παγκόσμιας συνέλευσης αλλά και για την εκλογή μου στην θέση του 3ου Αντιπροέδρου του Παγκοσμιου Διοικητικου Συμβουλίου.

Οι προοπτικές ανάπτυξής της κοινότητας του International Propeller Club τόσο σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι σημαντικές καθώς στηρίζονται στην μετάδοση κοινών αρχών και αξιών. Παράλληλα, ο κ. Ξηραδάκης ως Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου τονίζει την ανάγκη για περισσότερη εξωστρέφεια στο χώρο της ναυτιλίας. Κατα τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο κ. Ξηραδάκης συναντήθηκε με σημαντικά στελέχη της ναυτιλιακής και λιμενικής αρχής των ΗΠΑ, με τους οποίους και συζήτησε το μέλλον και τη σημασία της ναυτιλίας στην Ελλάδα.

Τέλος, η συνέλευση έκλεισε με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για την χώρα καθώς το Propeller Club Πειραιά ψηφίστηκε από τα μέλη του Διεθνούς Club ως διοργανωτής της επόμενης παγκόσμιας συνέλευσης, (The International Convention and Conference of The International Propeller Club) η οποία θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Σεπτέμβριο στην
χώρα μας και θα αποτελέσει μια ευκαιρία προσέλκυσης νέων επενδύσεων για τη χώρα.