Στο λιμάνι του Πειραιά πλοίο της Yang Ming


Τον προβλήτα του λιμανιού του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά PCT S.A (cosco) επέλεξε να χρησιμοποιεί ως σταθμό μεταφόρτωσης για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας η εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Yang Ming, με έδρα την Ταϊβάν.

Ήδη, πλοίο της εταιρείας το «Yang Ming Wish» με 14.000 teu (μονάδα μέτρησης των κοντέινερ) αφίχθη χθες στον προβλήτα της PCT S.A και θα είναι το πρώτο από τα 15 συνολικά πλοία αυτής της χωρητικότητας που θα ενισχύσουν το ρόλο της εταιρείας στις γραμμές της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο της Arkas της Hellas, Aurette, για την εξυπηρέτηση του τοπικού φορτίου, θα υπάρχουν από το μήνα αυτό τέσσερις αφιξο-αναχωρήσεις ανά εβδομάδα προς τα σημαντικότερα λιμάνια της Άπω Ανατολής και δύο αφιξο-αναχωρήσεις προς τα μεγαλύτερα λιμάνια της Β. Ευρώπης.

Στα τέλη Μαΐου, μικρότερα πλοία της Yang Ming Lines θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς της Β. Ελλάδος, αλλά και περιοχών των Βαλκανίων.