Ο Δρίτσας χτυπάει τον Δραγασάκη διαμέσου ΠΕΝΕΝ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει για τα καλά, με αφορμή την επικείμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

Ο Πειραιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά (ελέγχει όλες τις επιτροπές αγώνων-κινητοποιήσεων και τα συνδικάτα) Θοδωρής Δρίτσας, επιχείρησε ακόμα ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη κατά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Πιο συγκεκριμένα, μια νέα "οργάνωση" που αναφέρεται ως ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ, έστειλε μαζικό μέιλ σε όλα τα ΜΜΕ, από το επίσημο μέιλ της ΠΕΝΕΝ!!!

Ο Υπουργός Ναυτιλίας βέβαια άφαντος κατά τα άλλα... Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Ούτε μια επίσημη ανακοίνωση ούτε ίχνος διάθεσης για παραίτηση!

Ειλικρινά όμως δεν κατανοούμε τη στρατηγική του κ. Δρίτσα, που χρησιμοποιώντας φορείς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται ευθέως στον κ. Δραγασάκη και εμμέσως στην Κυνέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Και τέλος πάντων αφού τόσο διαφωνεί ο κ. Δρίτσας γιατί δεν υποβάλλει την παραίτησή του και παραμένει κρυπτόμενος στο υπουργικό του γραφείο;

Πολύ σύντομα οι απαντήσεις...

Η ανακοίνωση

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης οι οποίες έγιναν από την Κίνα σε επίσκεψη που είχε εκεί ελληνική κρατική αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ του 67%.
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία συνιστά ριζική αλλαγή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή είχε επανειλημμένα διατυπωθεί προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές θέσεις για την Ναυτιλία που τις εξέφρασε στην Βουλή ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Ταυτόχρονα η κυβερνητική αυτή επιλογή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σύνολο των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της πόλης του Πειραιά οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ταχθεί ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ διατυπώνοντας την θέση ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα στην χώρα μας και με τον τρόπο αυτό να προκύψουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που στις γραμμές της συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως οποιαδήποτε διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
Δηλώνουμε την θέληση και αποφασιστικότητά μας να αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για την αποτροπή μιας τόσο αρνητικής εξέλιξης η οποία εάν και εφόσον υλοποιηθεί σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική θα έρθει σε απόλυτη αντιπαράθεση με τον λαό, την κοινωνία και την συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών κινημάτων και οργανώσεων του Πειραιά.
Η Παμπειραϊκή Επιτροπή θα είναι (όπως και πριν) στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην παραδοθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας στα ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Πειραιάς 30/3/2015
Η Γραμματεία
της
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΠ

Διαβάστε επίσης: