Η MSC φέρνει τον Πειραιά στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως…κάνοντας την ανατροπή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Απόφαση μεγάλης σπουδαιότητος για το λιμάνι του Πειραιά έλαβε ο ιταλοελβετικός κολοσσός, Mediterranean Shipping Company (MSC), σύμφωνα με την οποία θα δημιουργήσει το κέντρο Πληροφοριών και Υπηρεσιών της στο μεγάλο λιμάνι.

Η γνωστή εταιρία, που είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού του Πειραιά διακινώντας, ετησίως, ένα εκατομμύριο TEU (μονάδα μέτρησης κοντέινερ) σκοπεύει να προσλάβει 150 εργαζόμενους, οι οποίοι πολλοί σύντομα θα φθάσουν τους 250, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τους 500!

Πέραν αυτού του γεγονότος, η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ . Ο ναυτιλιακός κολοσσός της οικογένειας Απόντε έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστές τις προθέσεις του και στο Μέγαρο Μαξίμου σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αρχική σκέψη ήταν αυτό το Κέντρο να δημιουργηθεί στην έδρα της εταιρίας, στη Γενεύη.

Όμως, αποφασίστηκε να προσφερθούν θέσεις εργασίας στα λιμάνια και θεωρείτο σίγουρο ότι θα επιλεγόταν κάποιο ανάμεσα στη Γένοβα και τη Νάπολη. Ωστόσο, αυτές οι υποθέσεις ανετράπησαν με αποτέλεσμα να επιλεγεί ο Πειραιάς.