ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» παρουσιάζει επετειακό αφιέρωμα για την «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

Το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» Όμιλος Γυναικών Πειραιά, για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης Πειραιά,  πραγματοποιούν την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, Καραϊσκου 104 & Σωτήρος Διός, (αίθουσα τελετών «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη») Επετειακό Αφιέρωμα για την «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» στο πλαίσιο του εορτασμού των «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΩΝ» και με αφορμή την υποδοχή και φιλοξενία της πρωτότυπης Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα και συμμετέχουν κατά σειρά εμφανίσεως:

Ο βιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος, ο ιστορικός και πρόεδρος της Marxbrüder Guild Hellas, Στέφανος Σκαρμίντζος (Από τον Αρχαίο Πυρρίχιο στη Σέρρα),το Αρχαιοπρεπές Οπλιτικό Άγημα «ΛΕΩΝΙΔΑΣ» (Αναβίωση του Αρχαίου Ελληνικού Πυρρίχιου), κεντρικός ομιλητής ο ιστορικός και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών,  Δρ Αντώνης Παυλίδης (Το Πολιτιστικό υπόβαθρο και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου), το Χορευτικό Συγκρότημα Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε. (Σέρρα) σε διδασκαλία του κ. Όμηρου Παχατουρίδη. Ποντιακή λύρα: Ανέστης Ιωακειμίδης, Νταούλι: Περικλής Κατσώτης.

Την εκδήλωση θα κλείσει η ιστορική Χορωδία Νίκαιας που φέτος συμπληρώνει τα 60 της χρόνια και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ποντιακό στοιχείο της πόλης, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου – συνθέτη Μιχάλη Κοκκίνη. Στο πιάνο:Ανδρέας Πριονάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ( Π.Ο.Ε.)

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Η Παναγία Σουμελά στον Πειραιά !