ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ: Νοσηλευτική συνάντηση Ογκολογίας στο Αντικαρκινικό Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεταξά σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, διοργανώνει τη Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας με τίτλο:
«Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες»

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00μμ στο αμφιθέατρο του νεόδμητου Ραλλείου Σχολείου στο Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη & Επονιτών).

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Η διαδρομή της νόσου είναι γεμάτη δυσκολίες και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Ένα ταξίδι που ξεκινά από τη στιγμή της διάγνωσης. Στην αντίπερα όχθη ο φόβος, ο πόνος, το άγνωστο μέλλον καρτερούν να μονομαχήσουν με την αγάπη και το θάρρος για τη ζωή. Η οικογένεια, οι φίλοι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στηρίζουν την ελπίδα και ανακουφίζουν τη ψυχή.

Η συνάντηση θα προσεγγίσει μέσα από τη τέχνη τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες και τα προβλήματα των ασθενών, που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργικότητα και την ποιότητα ζωής τους. Με χαμόγελο, θετική σκέψη, αισιοδοξία τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν. Η διεπιστημονική προσέγγιση μπορεί να εξαφανίσει τη σκιά που έρχεται να σε πνίξει στο άκουσμα, στη σκέψη, στην ιδέα της λέξης καρκίνος.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε ότι αφορά την κατανόηση των συναισθημάτων των ασθενών, την βελτίωση της θεραπευτικής σχέσης και της παρεχόμενης φροντίδας.