«Βόμβα» Νίκου Καπραβέλου για τον κορωνοϊό: «Θα έχουμε 7ο κύμα που θα μας καταστρέψει!» – Τι αποκάλυψε για τα εμβόλια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Για την πορεία του κορωνοϊού και τους θανάτους στην Ελλάδα μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος. Επίσης, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, τις μεταλλάξεις αλλά και την ανοσία της αγέλης μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη τη Δευτέρα (8/8) η Ματίνα Παγώνη.

Ο Ιούλιος είχε πολλά κρούσματα και έκλεισε με τον αριθμό των 1.100 θανάτων, ενώ πριν από ένα χρόνο τον ίδιο μήνα ήταν 350 οι θάνατοι επισήμανε ο Νίκος Καπραβέλος και προειδοποιεί ότι ο τρόπος που ανακοινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα συμβάλλει στον εφησυχασμό και την υποτίμηση των μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΕΣΥ της Β μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο, ο ιός παρακάμπτει τόσο την φυσική όσο και την τεχνητή ανοσία.

«Θα έχουμε 7ο κύμα που θα μας καταστρέψει! Είμαστε αντίθετοι με την ακραία χαλάρωση των μέτρων»

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει και μεγαλύτερη απειλή από τις μετάλλάξεις είναι η υποτίμηση στον κίνδυνο. Εάν συνεχίσουμε έτσι και ξεκινήσουν τα σχολεία, εάν αγριέψει ο καιρός και δεν ληφθούν μέτρα προφύλαξης για απομονώσεις και ανιχνεύσεις, θα έχουμε 7ο κύμα που θα μας καταστρέψει όσο τα προηγούμενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τις διακοπές αλλά με την ακραία χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία είναι εδώ και σκοτώνει ανθρώπους», πρόσθεσε ο καθηγητής και χαρακτήρισε απαράδεκτη την στρογγυλοποίηση, «ειδικά απο στόματα υγειονομικών» όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους.

«Την πληρώνουν οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά ποιος είπε ότι αυτοί είναι ξεγραμμένοι», είπε ο Νίκος Καπραβέλος καλώντας τους πολίτες σε υπευθυνότητα και την πολιτεία σε παρεμβάσεις, εφ’ όσον δεν υπάρχει συμμόρφωση.

Τι αποκάλυψε για τα εμβόλια

Τα εμβόλια, δυστυχώς έχουν ημερομηνία λήξης και οι επαναμολύνσεις συνιστούν απειλή, αφού οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν έχουν φανεί, ανέφερε επίσης ο ο Νίκος Καπραβέλος υπενθυμίζοντας ότι οι άνω των 75 πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τέταρτη δόση.