Θάνος Πλεύρης: «Φοβήθηκα τη διασωλήνωση – Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου» (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, φιλοξένησε το πρωί του Σαββάτου 28/5 ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας». Αφορμή οι «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις», ένα θέμα που ο Θάνος Πλεύρης γνωρίζει καλά, καθώς το 2016 κόντεψε να χάσει τη ζωή του από μία τέτοια λοίμωξη.

«Αν γυρίσουμε τον χρόνο στο 2016, τότε που συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά-σύμφωνα με τα στοιχεία- χάναμε 10 ανθρώπους.

Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να παθαίνω σηψαιμία και να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως εξομολογήθηκε, φοβήθηκε πολύ τη στιγμή της διασωλήνωσης.

«Μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, είναι ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω. Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή.

Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα. », συνέχισε ο ίδιος τη συγκλονιστική περιγραφή του αναφορικά με την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή του. «Κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.