Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας: Από το φθινόπωρο η 4η δόση του εμβολίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη στρατηγική που θα χαραχθεί σε τρεις άξονες ανέλυσε ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης σύμφωνα με την οποία η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει κοντά στον Οκτώβριο.

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και στην αυξημένη διασπορά στην κοινότητα που παρατηρείται εκ νέου τις τελευταίες ημέρες εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Τρίτη (15/3) ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης.

«Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε λόγω της χαλάρωσης που παρατηρείται, καθώς προϋπήρξαν και κάποιες μεγαλύτερες διακοπές, ενώ έχει σταματήσει και η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους» είπε στην ΕΡΤ.

«Ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν έχει αυξηθεί» επεσήμανε ο Στέλιος Λουκίδης και δήλωσε πως πρόκειται για κάτι ενθαρρυντικό καθώς «από αυτόν εξαρτώνται και σκληρότεροι δείκτες, όπως η εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

«Οι νοσηλευόμενοί μας είναι οι περισσότεροι σε ηλικίες άνω των 80 με πάρα πολλά προβλήματα και δεν ξέρω τελικά αν καταλήγουν από τον κορονοϊό ή με τον κορονοϊό» σημείωσε.

«Από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα πρέπει να ξεκινήσουμε βλέποντας ποια θα είναι η στρατηγική που θα χαραχθεί, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις», όπως είπε, άξονες:

«Αναμνηστική δόση του εμβολίου κοντά στον Οκτώβριο, η εφαρμογή της πρόληψης εξέλιξης της μόλυνσης στους ευάλωτους μέσω των αντιικών χαπιών, και η εφαρμογή μονοκλωνικών σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, με σημαντική μείωση της άμυνας».

Δείτε το βίντεο: