Άλμπερτ Μπουρλά: «Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό»


Αν νομίζατε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει τελειώσει και ότι ξεμπερδέψαμε με τους εμβολιασμούς, μάλλον κάνετε λάθος, αφού είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer  την Κυριακή, μιλώντας στο CBS.

Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη.

«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», υπογράμμισε ο κ. Μπουρλά. Ακόμα, τόνισε ότι η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», πρόσθεσε ο CEO της Pfizer.