ΔΙΑΦΩΝΙΑ – BOMBA του Σωτήρη Τσιόδρα για τα σχολεία – Το παρασκήνιο


Δεν συμφωνεί ο Σωτήρης Τσιόδρας με το άνοιγμα των Λυκείων από την Δευτέρα 12 Απριλίου αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το Ethnos.gr. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας διαφώνησε στο άνοιγμα των Λυκείων από τις 12 Απριλίου και μαζί με αυτόν διαφώνησαν άλλοι έξι λοιμωξιολόγοι.

Πάντως, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, γεγονός που αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η βαρύτατη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη στη διάλεξή του στην ακαδημία Αθηνών, ήταν ο λόγος για την ένσταση που διατύπωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος θεωρεί ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, με δεδομένο ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα σε κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Σωτήρης Τσιόδρας – Δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία

Τόνισε ότι σταθμίζεται βέβαια ως πολύ σημαντικό το δείγμα των δεκάδων χιλιάδων τεστ που θα διενεργούνται καθημερινά σε εφήβους και άτομα παραγωγικής ηλικίας, και που ελπίζεται ότι θα δίνουν μια πιο ενδελεχή εικόνα της επιδημίας.

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη απογευματινή συνέντευξη Τύπου στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας, για να δώσει λεπτομέρειες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Πηγή: enimerotiko