Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟ: Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid – Νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

ΘΡΙΑΣΙΟ: Μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid – Νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική


Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε Covid από 7 Απριλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Επίσης δημιουργούνται 51 νέες ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Είπε ότι οι απλές κλίνες είναι 130 και 33 ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν 180 απλές κλίνες. Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, όπως είπε. Συνέστησε προσοχή, και ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό.

Σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται το Θριάσιο - Νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Οι άνθρωποι της Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας σας φρόντιζαν και σας φροντίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, για πάνω από ένα χρόνο τώρα, είπε. 100.000 υγειονομικοί επιτέλεσαν και επιτελούν ύψιστο καθήκον, τόνισε.

Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά, είπε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών.

Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς. Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Το νέο μείγμα μέτρων

Το νέο μείγμα μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση παρουσίασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, σημείωσε.

Όπως είπε, αυτή η νέα ανακατομή δραστηριοτήτων με περιορισμούς που θα δώσει μικρές ανάσες και πιστεύουμε ότι θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα μέτρα δεν επιτρέπουν καμία χαλάρωση.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

ΠΗΓΗ: cnn.gr