ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια είναι τα συμπτώματα των νέων μεταλλάξεων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου, νεότερα στελέχη Covid βρήκαν το δρόμο τους στην Ινδία. Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές, τουλάχιστον 4 άτομα έχουν βρεθεί θετικά με τη μετάλλαξη του ιού της νότιας Αφρικής και ένας άνθρωπος έχει τη μετάλλαξη της Βραζιλίας. Αυτή η είδηση έρχεται σε ένα σημείο όπου ο αριθμός των περιπτώσεων στην Ινδία έχει φτάσει σε ένα εκπληκτικά χαμηλό επίπεδο.

Αν και οι μεταλλάξεις με οποιονδήποτε ιό δεν είναι ασυνήθιστες, η πρόσφατη τάση ανησυχητικών αριθμών είναι αυτό που το καθιστά τόσο τρομακτικό. Μια ανάλυση των περιπτώσεων παγκοσμίως έδειξε ότι οι νεότερες μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές, μολυσματικές και μπορεί ακόμη και να φέρουν περισσότερα συμπτώματα από όσα γνωρίζαμε προηγουμένως.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα πιο θανατηφόρα στελέχη COVID και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξεις. Πώς διαφέρουν οι παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής από το στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου;

Η παραλλαγή του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η πιο απειλητική μέχρι στιγμής, με υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης και θνησιμότητας. Ωστόσο, η νοτιοαφρικανική παραλλαγή και η βραζιλιάνικη θα μπορούσαν να είναι ίδιες με τη βρετανική, προκαλώντας έτσι φόβους. Σύμφωνα με τις αναφορές, και οι τρεις παραλλαγές φέρουν τον ίδιο γενετικό κώδικα (μετάλλαξη), δηλαδή E484K, ο οποίος του επιτρέπει να αποφύγει τις ανοσολογικές άμυνες στο σώμα, οδηγώντας σε άμεση μόλυνση.

Οι ειδικοί για τις ασθένειες μπόρεσαν επίσης να παρατηρήσουν ότι και οι δύο εν λόγω παραλλαγές, οι νοτιοαφρικανικές και οι βραζιλιάνικες παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές από ό, τι προηγουμένως είχαν σκεφτεί. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόδειξη ότι είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια ή θνησιμότητα.

Είναι τα συμπτώματα διαφορετικά; Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Ένας υψηλότερος ρυθμός μετάδοσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των περιπτώσεων και να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο της πανδημίας. Οι παραλλαγές έχουν γενετικούς κώδικες που σημαίνει ότι μπορεί να διαφέρουν ως προς τα μέσα αλληλεπίδρασης με το σώμα μας ή παρουσίασης συμπτωμάτων. Όμως, δεδομένου ότι είναι μια σχετικά νέα εξέλιξη, δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία τώρα.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν με τις νεότερες παραλλαγές COVID εμφανίζουν μια διαφορετική πληθώρα συμπτωμάτων, τα οποία είναι επίσης διαφορετικά από τα κλασικά. Η γνώση αυτών των συμπτωμάτων ή αυτών που μπορεί να χρειαστεί να εντοπίσεις θα σε βοηθήσει να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα γρηγορότερα. Εδώ είναι τα γενικά συμπτώματα που εμφανίζονται με τις νεότερες παραλλαγές COVID αυτή τη στιγμή.

Μυϊκοί πόνοι, πόνος στο σώμα Η μυαλγία είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα COVID αυτή τη στιγμή. Ενώ είναι ένα σύμπτωμα που σχετίζεται με μέτριες ή σοβαρές μολύνσεις COVID, τα άτομα που διαγιγνώσκονται με τις νεότερες παραλλαγές αναφέρουν όλο και περισσότερο μυϊκούς πόνους, πόνους ως το αρχικό τους σύμπτωμα. Μυαλγία ή μυϊκός πόνος σε περιπτώσεις λοιμώξεων όπως αυτές προκαλούνται από βλάβη των μυϊκών ινών, των ιστών από τον ίδιο τον ιό. Μπορεί επίσης να χτυπήσει όταν υπάρχει οξεία φλεγμονή στο σώμα ή μια ανώμαλη αντίδραση από το ανοσοποιητικό σύστημα, απελευθερώνοντας κυτοκίνες που μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη βλάβη των ιστών.

Χρόνια κόπωση και κούραση Η κόπωση είναι ένα ακόμη κοινό σύμπτωμα που αναφέρεται με τον COVID-19. Ενώ η κόπωση αναφέρεται επίσης με το αρχικό στέλεχος, αναφέρεται συχνότερα με τα νεότερα στελέχη και μεταλλάξεις. Η χρόνια κόπωση, ο αποπροσανατολισμός, η ιογενής αδιαθεσία μπορεί να οφείλονται στον υψηλό πυρετό και στα άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τον COVID-19. Η κόπωση μπορεί επίσης να είναι μια παρενέργεια της ενεργού αντιγραφής του ιού στο σώμα.

Βήχας Ένας επίμονος βήχας, μαζί με πονόλαιμο έχει επίσης εμφανιστεί ως συμπτώματα κοινά με το νέο στέλεχος COVID-19. Και πάλι, η προτεραιότητα αυτών των συμπτωμάτων είναι πιο συχνή με το νέο στέλεχος. Ο βήχας, ο πονόλαιμος, η δυσκαμψία ή η φλεγμονή στο λαιμό είναι συχνά τα πρώτα σημάδια ότι ο ιός αντιγράφεται ή εξαπλώνεται γρήγορα στο αναπνευστικό σου σύστημα. Συμπτώματα όπως ρινική καταρροή και δύσπνοια μπορούν επίσης να εμφανιστούν.

ΠΗΓΗ: queen.gr