Αρθροσκόπηση Μηνίσκου: Ανώδυνη θεραπεία της ρήξης μηνίσκου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η διάσωση του μηνίσκου είναι αυτό που απασχολεί τους ορθοπεδικούς όταν έρχονται αντιμέτωποι με οξείς τραυματισμούς ή φθορά μηνίσκων που έχουν επηρεάσει ακόμα και τον χόνδρο. Υπάρχουν πολλών ειδών ρήξεις μηνίσκων. Κυρίως στην αθλητική δραστηριότητα έχουμε block γόνατος, μία επείγουσα κατάσταση τραυματικού τύπου. Από την άλλη μπορεί να υπάρχει εκφυλιστικού τύπου πρόβλημα με τους μηνίσκους.

Τι είναι η ρήξη μηνίσκου

Η ρήξη μηνίσκου είναι από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς στο γόνατο, ο οποίος συμβαίνει λόγω της αιφνίδιας περιστροφής γόνατος και της περαιτέρω επιβάρυνσης αυτού. Η ρήξη του μηνίσκου είναι μία δύσκολη κατάσταση για το γόνατο, αφού ο μηνίσκος είναι αυτός που απορροφά τα φορτία και τους κραδασμούς κατά την κίνηση.

Για την αντιμετώπιση των ρήξεων μηνίσκου ή εκφυλισμού του η αρθροσκόπηση είναι η θεραπεία εκλογής. Μπορεί η μηνισκεκτομή να είναι μερική ή υφολική.

Αρθροσκόπηση μηνίσκου

Διαδικασία

Η αρθροσκόπηση μηνίσκου μπορεί να γίνει είτε με ραχιαία είτε με γενική νάρκωση. Μέσα από δύο μικρές οπές περνάει το αρθροσκόπιο που φέρει κάμερα η οποία δίνει στον χειρουργό τη δυνατότητα να εργαστεί ενός του γονάτου με σταθερότητα και ασφάλεια. Μετά την αρθροσκόπηση ο ασθενής με ελάχιστο πόνο και με μικρή απώλεια αίματος, θα έχει μία πολύ καλή και ταχεία αποκατάσταση.

Ανάρρωση

Ο ασθενής χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά από την αρθροσκόπηση. Κατά κανόνα, αυθημερόν ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του εφόσον η εγχείρηση έγινε πρωί. Η πλειοψηφία των ασθενών μπορεί να επιστρέψει σε λίγες εβδομάδες στις κανονικές τους δραστηριότητες.

Εφόσον κριθεί αναγκαία η μυϊκή ενδυνάμωση, θα ξεκινήσετε φυσικοθεραπεία, ώστε να ανακτήσετε γρήγορα τη λειτουργικότητά σας και να μπορέσετε να επιστρέψετε ομαλά και εύκολα στην καθημερινότητά σας.

Χειρουργός Ορθοπαιδικός Ισχίου & Γόνατος Κωνσταντίνος Σαράντος

Ιστοσελίδα: ksarantos.gr

Τηλ. Ιατρείου: 2130998209