ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΕΜΒΟΛΙΟ: Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα δίδεται μετά τον εμβολιασμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη δημοσιότητα δόθηκε αντίγραφο του πιστοποιητικού το οποίο θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του.

Στο πιστοποιητικό θα αναγράφονται οι ημερομηνίες της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού, ο τύπος του εμβολίου, καθώς και το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός ΑΜΚΑ του πολίτη.

to-pistopoiitiko-poy-tha-didetai-meta-ton-emvoliasmo0

Σε λειτουργία από 20 Ιανουαρίου τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας

Σημειώνεται πως από τις 20 Ιανουαρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα Νοσοκομείων του ΕΣΥ, προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Όπως σημειώνουν στο υπουργείο Υγείας, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.

Πρόταση Μητσοτάκη στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19», πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στην Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την Ε.Ε. μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη – μέλη».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Υγείας, Στεφάν Kερμέκερ, ανέφερε ότι «τα ζητήματα, τα οποία εγείρονται σ’ αυτή την επιστολή μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό, θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς των κρατών-μελών».

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr/