Αποκλειστικό MEGA: Μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής θα δέχεται αποκλειστικά περιστατικά κοροναϊού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία όλης της χώρας, με το ΕΣΥ να αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ραγδαία εξάπλωση του φονικού ιού στη χώρα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εισαγωγές και η ανάγκη για διασωληνώσεις πιέζοντας ασφυκτικά τις ΜΕΘ

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκη, με τις κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες στα περισσότερα νοσοκομεία της πόλης και τους γιατρούς να σημειώνουν ότι θα χρειαστεί να ανοίξουν επιπλέον πτέρυγες, μετατρέποντας απλά κρεβάτια σε κλίνες ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διαδικασίες επίταξης ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, αφού ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί οι πρώτοι ασθενείς θετικοί στον κοροναϊό.

Ελαφρώς καλύτερη, αλλά ανησυχητική και επίσης οριακή, είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, περισσότερες από τις μισές κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Με την ενίσχυση και τη στήριξη του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του δεύτερου σφοδρού κύματος της πανδημίας να αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη, σχεδιάζεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, να μετατραπεί τις επόμενες ημέρες αποκλειστικά σε κέντρο Covid-19, δηλαδή θα νοσηλεύει αποκλειστικά ασθενείς που νοσούν από τον φονικό ιό.