Κορωνοϊός – Σύψας: Είμαστε ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα – Στο «τραπέζι» πιο αυστηρά μέτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε «κόκκινο συναγερμό» οι αρχές μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων – Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι στο δεύτερο κύμα θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά - «Ανησυχητικά» τα «ορφανά κρούσματα»

Ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού μεεκατοντάδες κρούσματα καθημερινά βρίσκεται η χώρα, όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίαςΝίκος Σύψας, μετά την ανακοίνωση των 110 νέων μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο.

«Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ‘κόκκινο συναγερμό’. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Έμφαση έδωσε στη χρήση μάσκας και στην τήρηση των αποστάσεων, ειδικά για τις τοπικές εστίες.

«Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης. Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά», ανέφερε.

Πότε θα εφαρμοστούν πιο σκληρά μέτρα

Τέλος, όπως είπε η κυβέρνηση έχει βάλει ήδη στο «τραπέζι» τα πιο αυστηρά μέτρα. «Δε θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας», είπε.

Ωστόσο, μέτρα θα ληφθούν εάν η επιδημία συνεχίσει να έχει αυξητική τάση, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο τοπικών lockdown και «λουκέτων» σε καταστήματα. Όπως εκτιμά όμως ο καθηγητής, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, εφόσον όλοι κατανοήσουμε τον κίνδυνο.

Ο κ. Σύψας είπε ότι παρατηρείται αύξηση της διασποράς στους νέους ανθρώπους. Σχετικά με ταορφανά κρούσματα, ανέφερε ότι ο ιός μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε μέσα στην κοινότητα. «Είναι ένα ιδιαίτερο ανησυχητικό σενάριο.», τόνισε.