Καθηγητής Γώγος: «Δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση του πρώτου κύματος κορωνοϊού»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο καθηγητής Χ. Γώγος εκτιμά ότι βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο κύμα της πανδημίας και «δεν έχουμε φθάσει καν στην κορύφωσή του. Υπάρχει ανοδική τάση των κρουσμάτων».

Η εικόνα της πανδημίας ανά τον κόσμο δεν είναι καλή, δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 989, με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Υπάρχουν πολλές χώρες που μαστίζονται. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην επιδημιολογική κατάσταση, είναι κακά», επισήμανε ο καθηγητής, τονίζοντας πως αν η μία χώρα τηρεί τα μέτρα και κάποια άλλη όχι, υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Ο ίδιος εκτιμά ότι βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο κύμα της πανδημίας και «δεν έχουμε φθάσει καν στην κορύφωσή του. Υπάρχει ανοδική τάση των κρουσμάτων».

Στα θετικά, επεσήμανε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ωστόσο η εικόνα αυτή μπορεί να αλλάξει, αν δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα πανηγύρια, όπως είπε, «φρίκαρα!», αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά πολιτικών που παρέστησαν σε αυτά: «Πάνε και επίσημοι! Δεν πρέπει! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να σταματήσουν τα πανηγύρια».

«Το πρόβλημα δεν είναι οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα, αλλά αν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συμπεριφορές από όλους μας», πρόσθεσε.