ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ: «Τα 10 και 15 κρούσματα κορωνοϊού τη μέρα δεν είναι πολλά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αν και σε κάθε ήπειρο τα δεδομένα για τον κορωνοϊό είναι ξεχωριστά, σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μία έξαρση των κρουσμάτων. Για την Ελλάδα δεν ισχύει αυτό διαβεβαιώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Στέλιος Πουρναράς, μιλώντας στην Αμαλία Κάτζου και το CNN Now.

Στην ερώτηση αν οι ειδικοί αναμένουν κάποια αύξηση των κρουσμάτων από αύριο, όπου και η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της με αρκετές χώρες, ο κ. Πουρναράς εκτίμησε ότι σίγουρα θα υπάρχουν κρούσματα.

Όπως είπε, περιοχές της  Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης δημιουργούν μεγαλύτερη ανησυχία καθώς εκεί καταγράφονται περισσότερα κρούσματα, συγκριτικά με την Ελλάδα.

«Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει, ειδικά το καλοκαίρι. Απλά θα πρέπει αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους κλειστούς χώρους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Συνωστισμός και κλειστός χώρος πρακτικά ποτέ, πολύ καλή καθαριότητα χεριών και αποστάσεις ασφαλείας. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αν τηρούμε όλα αυτά πρακτικά δεν κολλάμε. Αν όλοι είμαστε προσεκτικοί στα θεμελιώδη, δεν θα κολλήσουμε», είπε.

Η εμπειρία άλλων ιών έχει δείξει ότι το καλοκαίρι είναι ευκολότερη η αντιμετώπιση τους, κάτι που για τον κορωνοϊό δεν είναι αποδεδειγμένο, ωστόσο σύμφωνα με τον μικροβιολόγο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αφού πρόκειται για ιό θα συμπεριφέρεται ανάλογα.