ΓΩΓΟΣ: «Ο ιός είναι εδώ, πιστή τήρηση των μέτρων»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Kαθησυχαστικός για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

«Η αύξηση των κρουσμάτων αποδεικνύει αυτό που λέγαμε πως ο ιός δεν έχει περάσει και γι’ αυτό το τρίπτυχο αποστάσεις - μάσκες – μέτρα υγιεινής και προστασία των ευάλωτων ομάδων είναι σημαντικό να τηρούνται», δήλωσε ο κ. Γώγος, προσθέτοντας πως μπορούμε να προλάβουμε εάν κόσμος με την κατάλληλη συμπεριφορά μπορεί να μπλοκάρει τον ιό.

«Πρέπει να προλάβουμε το επόμενο βήμα που θα είναι επώδυνο και καλό θα ήταν να μην έχουμε πισωγύρισμα», τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση του κρουσμάτων προς το παρόν δεν είναι ανησυχητική, ενώ παράλληλα θεωρεί πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ανάγκη για εκ νέου μέτρα περιορισμού.

«Δεν θα πρέπει να μην υπάρξει εφησυχασμός και απαιτείται εγρήγορση και απόλυτη συμμόρφωση με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί», ανέφερε ο ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης ο κ. Γώγος χαρακτήρισε θετική την αντίδραση της πολιτείας απέναντι στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώθηκαν και θεωρεί πως οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Στην ερώτηση αν ελλοχεύει ο κίνδυνος έξαρσης της νόσου από την επανεκκίνηση του τουρισμού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας επεσήμανε πως οι αυστηροί έλεγχοι που θα υποβάλλονται όσοι έρχονται στη χώρα μας και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα απομακρύνουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.