ΤΣΙΟΔΡΑΣ: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για το δεύτερο κύμα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση τόνισε την επιτυχημένη πορεία της χώρας και αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος

Η χώρα μας κατάφερε με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα να μειώσει τη διασπορά του κορονοϊού κατά 80% και πλέον ο δείκτης αναπαραγωγής βρίσκεται στα χαμηλά επίπεδα του 0,31. Όμως τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων εκτιμούν ότι θα επιστρέψει. Με τις επισημάνσεις αυτές ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην πρώτη από μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρθηκε στην έλευση 2ου κύματος της νόσου διεθνώς.

Όπως είπε: «Οι κορονοϊοί είναι περίεργοι τύποι ιών. Στο παρελθόν έχουν δείξει σταθεροποίηση της κυκλοφορίας τους. Έχει παρατηρηθεί ότι έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν τις τακτικές εποχικές εξάρσεις του κοινού κρυολογήματος. Ελπίζουμε ότι έτσι θα εξελιχθεί και αυτός και με την κυκλοφορία ενός αποτελεσματικού εμβολίου θα μπορέσουμε να τον καταστείλουμε.