ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποια νοσοκομεία ορίζονται μόνο για ασθενείς με τον ιό! Όλη η λίστα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε απόλυτη ανησυχία είναι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές όσο και οι πολίτες βέβαια, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο κύμα των σοβαρών κρουσμάτων του κορονοϊού.
Εξάλλου έχουν περάσει οι πρώτες 14 ημέρες από τις πρώτες μολύνσεις και πλέον θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα περιστατικά με σοβαρές επιπλοκές που θα χρήζουν νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ήδη το σύστημα υγείας ετοιμάζεται πυρετωδώς αφού πρέπει να ξεπεραστούν και βασικά προβλήματα ελλείψεων υποδομών που παρουσιάζει το ΕΣΥ εδώ και χρόνια.

Γι αυτό και έχουν καθορισθεί τα 10 νοσοκομεία που θα μετατραπούν αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19 αφού οι αρμόδιοι ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο. Ήδη άλλωστε έχει ξεκινήσει και η μετατροπή των χειρουργείων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αφού έχουν διακοπεί τα τακτικά χειρουργεία τόσο στο ΕΣΥ όσο και στον ιδιωτικό τομέα

Τα 10 νοσοκομεία που θα σηκώσουν το βάρος των σοβαρών περιστατικών σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής» είναι μεταξύ άλλων στην Αθήνα:

-Το νοσοκομείο Σωτηρία θα είναι το πρώτο που θα μετατραπεί και θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για ασθενείς με covid-19 και ήδη εντός της εβδομάδος ξεκινά να εκκενώνεται από περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό. Οι ασθενείς που έχουν ιαθεί από άλλα νοσήματα θα πάρουν εξιτήριο, ενώ όσοι χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία θα μεταφερθούν σε άλλες κλινικές ίσως και στον ιδιωτικό τομέα με την κάλυψη του κόστους από την κοινωνική ασφάλιση.

-Δεύτερο στη σειρά είναι το Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη να εκκενώνεται, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση μόνο για περιστατικά κορονοϊού εντός της εβδομάδας.

-Στη μάχη θα μπει στην «τρίτη φάση» της επιδημίας και το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ το οποίο θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για βαριά πάσχοντες από τον ιό. Ήδη υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός για την εκκένωση του.

Και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού είναι ανάμεσα σε αυτά που θα σηκώσουν το βάρος των ασθενών που θα υποφέρουν από τον ιό.

Λουκέτο στην Πολυκλινική

-Ταυτόχρονα ένα από τα κτίρια του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ θα δοθεί για την αντιμετώπιση του covid-19, ώστε το Σισμανόγλειο να συνεχίσει να λειτουργεί για άλλα περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό κλείνει η Πολυκλινική της Ομόνοιας και όλο το προσωπικό μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία για την ενίσχυση τους. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευαγγελισμός που θα δεχθεί μεγάλο μέρος του προσωπικού.