Είστε δεξιόχειρας; Δείτε γιατί πρέπει να πλένετε τα δόντια σας με το αριστερό χέρι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εάν είστε δεξιόχειρας, έχετε μάλλον συνηθίσει να πλένετε τα δόντια σας, να πιάνετε το πιρούνι, να χτενίζεστε και γενικώς να εκτελείτε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας το «καλό» σας χέρι. Για τους αριστερόχειρες, φυσικά ισχύει το αντίθετο.

Καλό θα είναι όμως να προσπαθήσετε να αντισταθείτε, σε μερικές περιπτώσεις τουλάχιστον, σε αυτήν την τόσο φυσική παρόρμηση.

Εάν έχετε ποτέ προσπαθήσει να κάνετε κάτι με το «αδύναμο» χέρι σας, όπως να γράψετε, σίγουρα θα έχετε νιώσει δυσφορία και ενόχληση. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα κάνουν όμως καλό στον εγκέφαλό σας!

Ο εγκέφαλος «συνηθίζει» τις δραστηριότητες ρουτίνας. Όταν εμφανίζεται ένα ερέθισμα που πάει κόντρα στα συνηθισμένα, ενεργοποιούνται νέες συνάψεις ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εντολές προς επιτυχή εκπλήρωση της εκάστοτε δραστηριότητας και με τον τρόπο αυτό ο εγκέφαλος παραμένει συνεχώς σε εγρήγορση. Αλλάζοντας, για παράδειγμα, συχνά-πυκνά το χέρι που χρησιμοποιείτε την οδοντόβουρτσα είναι σαν να γυμνάζετε το μυαλό σας! Δοκιμάστε το!